Romantiska hälsningar med e-kort

Artiklar för DIGITALA VYKORT

Vår digitala värld

Frimärke

Vårt sätt att hålla kontakten med varandra har förändrats drastiskt på senare år. Att skicka kort och brev till nära och kära är till exempel något som kommit av sig i vår digitala värld. Samtidigt är vi uppkopplade och kontaktbara 24/7 på olika sociala medier. Har vi tillgång till WiFi kan vi ringa varandra gratis via olika onlinetjänster och både prata och se varandra.

Vykort förr och nu

Innan internet kopplade upp oss till varandra fick vi hålla tillgodo med brev och vykort som kunde ta eviga tider innan det hittade fram till mottagaren. Det kan kännas väldigt utdaterat idag men visst finns det en viss charm att få ett vackert vykort i brevlådan.

Innan utlansresor var något som alla kunde unna sig var det självklart att skicka ett vackert vykort till familj och vänner. Lite var det säkert för att skryta men för det flesta var det ett sätt att visa att man tänkte på adressaten. Idag skickar man istället egenhändigt tagna fotografier och videoklipp via digitala medier.

Frimärken

En sak som vi inte kan göra med våra mobiltelefoner eller datorer idag är dock att sätta ett frimärke på våra foto och meddelande. Många som får riktiga brev eller kort idag tänker inte alls på att titta på frimärket men det fanns en tid då dessa var upphov för lika mycket glädje som själva kortet.

Det finns fortfarande många som samlar på frimärken och hoppas på att hitta ett riktigt värdefullt sådant. Det dyraste frimärkena i världen är värda flera miljoner kronor.

Digital kontakt

Idag väljer de flesta att hålla kontakt via digitala medier. Det är en naturlig del av den digitala era vi lever i där alltmer av vår vardag sköts via datorer. Vi behöver inte längre hålla oss hemma för att se vårt favoritlag spela en avgörande match. Vi kan istället streama sport oavsett var vi befinner oss.

Vi kan ställa in värmen i vårt hus när vi är på väg hem från jobbet och vi sköter våra kontakter med myndigheterna via appar. Vi till och med deklararerar via en app och elektronisk signatur som till exempel BankID eller AB Svenska Pass.

Digitalisering = isolering?

Det har utryckts en oro för att vi, i takt med att allt mer blir digitaliserat, kommer att bli alltför isolerade. Det kan naturligtvis finnas fog för denna oro men vi kan inte förneka att det hjälpt människor från världens alla hörn att få, och hålla, kontakten på ett enkelt och billigt sätt.

Vår värld har krympt avsevärt genom tillgången till digital nätverk. Vi har kunskap och expertis tillgänglig dygnet runt och nyheter från hela världen. Det är upp till oss att hantera denna nya värld på ett vettigt sätt och förvalta de chanser det ger oss.

Bara fantasin sätter gränser

Vykort

Det finns en enorm potential att vara kreativ med olika digital verktyg. Att skicka personliga gratulationskort eller vykort är bara en liten, men ack så viktig, del. Vem blir inte glad av att få en hälsning från en vän, oavsett om det kommer med frimärke eller inte.

« Tillbaka till artiklar

   

Grattiskort