Romantiska hälsningar med e-kort

Artiklar för DIGITALA VYKORT

Hur skriver man ett brev, mejl eller vykort korrekt?

Dator

I coronatider kan det vara trevligt att skicka en speciell hälsning till någon man tycker om. Du kanske vill muntra upp en person som har varit mycket ensam eller bara visa att du tänker på vederbörande. Vad är bättre än att skicka en hälsning. Du kanske väljer ett roligt vykort eller så tar du den moderna versionen av breven, alltså mejl, om du nu inte ger dig på att skriva ett riktigt brev. Men innan du sätter igång kanske du vill ha lite tips på hur du får till en riktigt bra och trevlig hälsning – har du koll på skrivreglerna?

Förbered dig väl

Innan vi sätter igång, har du en bra dator, mobiltelefon eller surfplatta att skriva på? Med handen på hjärtat kanske du skulle behöva uppdatera dig. Du vet väl att du kan sälja av din gamla, använda dator till auktoriserade förhandlare som Blue city. Då får du inte bara pengar för dina gamla elektroniska prylar, du gör även något bra för miljön. Men varför inte själv fundera på om du skulle kunna överväga att köpa en begagnad ny dator istället för en nytillverkad. En del datorer, mobiler och dylikt kan vara i nyskick även fast de är begagnade.

När du väl har ordnat något att skriva på så kan vi sätta igång. Det vill säga om du inte väljer att skriva ett gammalt hederligt vanligt brev – då behöver du ju bara en penna och ett papper. Men oavsett om du skriver en hälsning digitalt eller fysiskt på papper, är skrivreglerna de samma. Även om ett stavfel här eller där inte gör så mycket, finns det en del fiffiga trick för att göra brevet roligare för läsaren.

Anpassa efter mottagaren

Beroende på vem du skriver till kan du välja en mer eller mindre formell inledning. Några av de mer informella och rent av vänskapliga inledningarna är exempelvis Tjenamoss kompis, Hejsan kära eller käre vän, beroende på om det är en kvinna eller man. Det är alltid trevligt att läsa lite fakta först.

I början av brevet kan du därför skriva lite om dig själv och vad som händer i ditt liv. Bara för att man skriver ett brev eller mejl behöver man absolut inte vara torr eller tråkig. Släng gärna in ett skämt eller något roligt talesätt. Det får läsaren till att känna sig bekväm. Fortsätt brevet och glöm inte att ställa frågor till mottagaren, om du vill ha ett svar. Avsluta gärna med någon eller några frågor och sedan är det bara att skicka.

« Tillbaka till artiklar

   

Grattiskort